Hoe je elkaar kunt versterken bij een grote verandering. Naar DE middelbare (:

Het is weer zo leuk! Een klein inkijkje in deze blog bij de Stevig in je Schoenen naar de middelbare. Waar we kinderen leren hoe zij zich kunnen voorbereiden op de middelbare school. En dan niet hoe je je huiswerk moet maken, maar we bespreken juist die onderwerpen die voor jongeren zo belangrijk zijn. Hoe ga ik om met de zenuwen? Wat te doen bij verdwalen? Hoe maak ik nieuwe vrienden? Lees verder voor een mooi voorbeeld van een bijeenkomst vorige week.

Lees dit artikel

Samen Groeien: Ontdekkingen en Kansen in Groepsdynamiek Trajecten

Tijdens de groepsdynamiek trajecten starten we altijd met een gesprek met de leerkracht. Er is dan vaak al veel geprobeerd en ingezet. Gelukkig geven leerkrachten niet graag op en zien zij altijd nog kansen om samen met de groep te kunnen groeien. Onlangs deden we een traject een paar dorpen verderop. De kinderen waren direct open en eerlijk.

Bekijk deze blog

Het proces van een gezinsopstelling

Dit weekend een indrukwekkende opstelling mogen begeleiden. Ouders kwamen met hun twee energieke zoontjes. Een liefdevol gezin en last van steeds terugkerende patronen. De jongens zijn onrustig en hebben veel conflicten met elkaar. Ouders zitten regelmatig met het de handen in het haar, waarbij er in hun relatie ook belemmerende patronen ontstaan zijn. Ouders dragen beide een flinke rugzak met traumatische ervaringen.

Bekijk deze blog