Ilse van Toor

Ilse van Toor richtte samen met Mieke de Beer PLEK Jeugdontwikkeling op. Ilse is getrouwd, heeft twee dochters en een hond, Sam.

“Ik ben Ilse van Toor na mijn SPW-studie rondde ik in 2006 de pabo-opleiding aan de Hogeschool Inholland in Haarlem af. In 2011 studeerde ik Kinder- en Jeugdtherapie bij opleidingsinstituut BGL in Hoofddorp en in 2016 haalde ik het diploma van de opleiding Psychosociale Basiskennis en Medische Basiskennis aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

Ik heb een mooie combinatie gevonden vanuit mijn ervaring in het onderwijs en de jeugdhulpverlening. Zo werk ik op basisscholen samen met de leerkrachten om de groepsprocessen meer in balans te brengen. En voor mij heel boeiend om dit te combineren met het geven van individuele kindertherapie. Groepsdynamiek en angsten zijn mijn specialisaties. Voor meer verdieping op dat gebied deed ik de opleidingen Rots en Water, Groepsgeluk, Contexttherapie en EMDR. Humor, goed luisteren, kansen zien en positieve energie zijn mijn kwaliteiten bij het geweldige werk dat ik doe!

Samen met Mieke heb ik PLEK Jeugdontwikkelcentrum opgericht. We inspireren elkaar en we bruisen van de ideeën om dit een nóg fijnere plek te maken voor kinderen en jongeren!”

Mieke de Beer

Mieke de Beer is één van de twee oprichters van PLEK Jeugdontwikkeling. Ze stelt zich graag aan je voor:

“Mijn naam is Mieke de Beer, ik ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen. Nadat ik was afgestudeerd aan de hbo-v in Leiden, heb ik jaren als kinderverpleegkundige gewerkt bij het VUmc. In 2008 rondde ik de vierjarige opleiding tot Integratief Kindertherapeut aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam af.

Samen met kinderen en jongeren op zoek gaan naar de oplossing voor hun probleem, is een mooie uitdaging wat het vak zo bijzonder maakt! Mijn honger naar steeds meer kennis leidde tot een groot aantal bijscholingen en specialisaties, zoals Rots en Water en Mind Eye Power met daarbij een bijzondere focus op familieopstellingen.

Van nature ben ik rustig en empathisch en ik kan goed luisteren. Naar ieder kind dat onze praktijk bezoekt, stel ik me open en respectvol op. Met volle aandacht en zonder enkel oordeel. Kinderen, maar ook hun ouders, voelen zich bij mij gauw op hun gemak.

Ilse en ik zijn samen de grondleggers van PLEK. Door bij PLEK samen te werken, kunnen we makkelijk met elkaar sparren en elkaar versterken.”

Miranda Ridderbosch

Miranda Ridderbosch

Ik ben Miranda Ridderbosch. Een trotse moeder van een volwassen dochter en een puberzoon.

Zestien jaar lang heb ik gewerkt als Kinderverpleegkundige aan het VUMC, waar ik hoog complexe, medische zorg heb gegeven aan zieke kinderen. Dit heb ik altijd met veel plezier, liefde en compassie gedaan. In 2011 heb ik de opleiding tot kinder- en jongeren therapeutgedaan. Geen carrière-switch maar een hele mooie aanvulling op wat mij maakt als persoon: zorgend, luisterend, verwonderend, laagdrempelig, samen, verbindend en geborgen. De tijd voor het kind, die ik miste in het ziekenhuis kan ik nu ten volle benutten om gericht bij het kind te zijn en stappen te zetten voor de toekomst.

Afgelopen jaren heb ik kinderen mogen begeleiden met uiteenlopende problematiek. In deze jaren heb ik specialisaties gedaan op rouwverwerking. Verlies vindt op vele vlakken plaats. Ik heb Rots en watertraining gedaan met specialisatie traumaverwerking. Ook begeleid ik veel kinderen met lastige scheidingsproblematiek en ondersteun ik ouders en samengestelde gezinnen. Hierdoor kunnen ze de nieuwe situatie integreren in het leven en mogen ze weer vrij kind zijn. Het vak is zo leuk en vraagt steeds om groei en ontwikkeling. 

Ik vind het geweldig om te zien dat, vaak in korte tijd een verandering komt in het kind en daardoor ook in het gezin en de omgeving! Ik werk vanuit mijn Kinderpraktijk Amstelveen en heb daarnaast bij Plek de ruimte om in dit team elkaar te versterken en aan te vullen.

Femke Beijer

Mijn naam is Femke Beijer. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen in de basisschoolleeftijd. Mijn hele loopbaan (sinds 2003) ben ik actief op het gebied van de (geestelijke) gezondheidszorg. Na mijn HBO-Verpleegkunde heb ik mij verder gespecialiseerd als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Met als aandachtsgebieden verslavingszorg & psychiatrie. In de crisisketen en in de bemoeizorg.

Eerst gericht op volwassenen en later ben ik mij gaan specialiseren op kinderen omdat veel uitdagingen van volwassenen hun oorsprong kennen in de jeugd. In 2010 heb ik de opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie succesvol afgerond. Naast Kindertherapeute ben ik tevens werkzaam als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige zodat ik beide passies met elkaar kan combineren.

Ik ga voor echt contact, met verbinding tussen mensen is er zoveel mogelijk om de ander in proces te laten komen. Vanuit een positieve energieke blik en met openheid kan ik ‘luchtig’ in gesprek gaan met mensen ook over de zwaardere aspecten uit het leven. Werken vanuit verbinding, ook in (gezins)systemen vind ik niet meer weg te denken uit mijn werk. Kracht en kwaliteiten van mensen zichtbaar en voelbaar maken vind ik bijna iets magisch. Dan komt groei en of verandering tot stand. Bij Plek zet ik mij met veel plezier hiervoor in!

Rob Schlör

Rob Schlör

‘Hallo, ik ben Rob Schlör .Alweer lang geleden heb ik de opleiding Personeelswerk aan de Sociale Academie gevolgd. Al met al ben ik ruim 20 jaren werkzaam geweest als HR Manager. Ik was actief op strategisch, tactisch en operationeel gebied. Ik begon op enig moment het contact de medewerker te missen,  waarbij ik de keuze gemaakt heb om verschillende opleidingen te volgen  tot coach en therapeut  en het systemisch werken.  Dit heeft tot een koerswijziging geleid, waardoor ik voor de functie van Loopbaancoach heb gekozen. Momenteel ben ik werkzaam als re-integratie coach voor mensen met complex verzuim. Daarnaast verricht ik activiteiten op het gebied van systemisch werk vanuit mijn eigen bedrijf DeltaSense.

Sinds 2021 hebben Mieke en ik een mooie samenwerking gevonden op het gebied van systemisch werk nadat we de opleiding bij het Instituut voor Systemisch Werk hebben gevolgd. We vullen elkaar mooi aan en werken met elkaar tijdens individuele- en gezinsopstellingen. Daarnaast organiseren we ook workshopdagen met groepen. 

Elke keer weer raak ik onder de indruk wat systemisch werk / opstellingen allemaal in beweging kan zetten en helpend is bij het oplossen van problematieken waar al lang(er) tegenaan gelopen wordt. Voor mij is het vervullend om in dit proces te participeren, hetzij als begeleider danwel als representant. 

In mij worden onder meer de volgende kwaliteiten herkent: het in- en aanvoelend vermogen, luisteren, geduld, inspireren, sensibel, tactvol, analytisch en oprecht zijn, ook als dat confronterend is.

Heidi Vergeer

Ik ben Heidi Vergeer en ik woon samen met mijn vriend, mijn zoontje en onze hond in Mijdrecht. Al 23 jaar geef ik met plezier les in het basisonderwijs. Na de Pabo ben ik begonnen met lesgeven in het speciaal basisonderwijs. In die tijd heb ik ook mijn diploma gehaald voor gespecialiseerd groepsleerkracht. Na 8 jaar heb ik de overstap gemaakt naar regulier basisonderwijs. 11 jaar lang heb ik gewerkt op een school in Aalsmeer en sinds een paar jaar in mijn eigen dorp in Mijdrecht. Ik geef voornamelijk les aan de bovenbouw, groep 5 t/m 8.

Naast lesgeven in het basisonderwijs geef ik ook yogalessen aan kinderen, yoga nidra en mindfulness. Lesgeven aan kinderen vind ik het leukste om te doen en om dit te combineren met nog een grote hobby van mij, yoga, dat is voor mij echt te gek. In deze lessen wil ik kinderen bewust laten worden van hun eigen lijf en ze leren ontspannen. Zo'n kinderyogales beginnen we met een spel als warming-up, we doen ademhalingsoefeningen, concentratieoefeningen, mindfulness oefeningen en uiteraard doen we yogahoudingen die altijd in het teken staan van een bepaald thema. De les sluiten we af met een lange ontspanningsoefening, wat vaak bestaat uit een yoga nidra. Hierbij liggen de kinderen op hun rug, onder een dekentje, en luisteren ze naar mijn stem. Ze gaan in een diepe ontspanning om de les goed en ontspannen af te sluiten. Uiteraard gaat dit alles spelenderwijs.

Bewegen, ontspannen en plezier maken! Zien hoe blij, enthousiast en ontspannen de kinderen uit zo'n les weggaan, geeft mij ontzettend veel voldoening.

Sonja Pie

Sonja Pie

Ik ben Sonja Pie, coach, persoonlijk begeleider en bovenal moeder van twee tieners en getrouwd met Rene.

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik met kinderen/mensen wilde gaan werken. Ik heb veel werkervaring opgedaan in het speciaal basis onderwijs eerst als klassenassistente en na het behalen van mijn PABO diploma als leerkracht. In 2014 ben ik gestart als coach in mijn eigen praktijk Tip-Top Coaching. Op dit moment werk ik naast het werken in mijn praktijk ook voor stichting Koos als persoonlijk begeleider, dit vind ik een fijne combinatie.

Ik heb verschillende trainingen gevolgd, in eerste instantie gericht op visueel leren, maar daarna ben ik ook lichaamsgerichte opleidingen gaan volgen waaronder, primaire reflexintegratie Bodycoaching (kinesiologie), Kind In Evenwicht, kindermassage, visueel screener, om zo de kinderen en hun ouders nog beter te kunnen begeleiden.

Voor de meeste mensen een onbekend begrip “primaire reflexintegratie” , maar wanneer er veel stress is geweest, tijdens de zwangerschap, geboorte of daarna, kan het zo zijn dat de opbouw en integratie van reflexen niet natuurlijk is verlopen, wat zorgt voor uitdagingen op het gebied van leven, leren en gedrag. Ook traumatische ervaringen kunnen reflexen weer actief maken. Ik heb verschillende modules gevolgd van twee opleidingsmethodes voor primaire reflexintegratie (MNRI en RMTi). Het is fijn om met kinderen aan de basis te werken van het “probleem” en zo rust te creëren in het lijf, zodat ontwikkeling weer makkelijker is.

Bij PLEK werk ik op  dinsdagmiddag en vrijdagochtend. Zo wens ik dat veel kinderen en ouder(s) onder één dak geholpen kunnen worden, want hoe mooi is het dat we al onze kennis samen kunnen bundelen.